ERP Projelerinin Kurulum ve Analiz Sureleri

 ERP kurulumu kisa zaman alacak bir surec degildir. Ihtiyaciniz olan cozum kapsamina, sirketinizin buyuklugune, operasyonel faaliyetlerinizin cesitlilik, yogunluk ve is yapma yontemlerinize gore degisir. 3 ya da 6 aylik surelerde ERP kurulumu yaptigini soyleyen firmalar sizi yaniltmamali. Firma kucuk boyutlarda olabilir veya kurulum firmanin sadece belirli kismi icin ya da firma sadece finansal modulleri kullanmak isteyebilir. (bu durumda ERP yazilimi pahali bir muhasebe programindan baska bir sey degildir)

ERP basarisi icin calisanlarinizin da is yapis yontemlerini degistirmelisiniz. Bu tur degisimler hicte kolay olmayacaktir. Egerki is yapis yontemleriniz mukemmel olarak suruyor (siparisler zamaninda teslim ediliyor, verimlilik diger tum rakiplerinizden daha yuksek, tamamen musteri memnuniyeti elde ediyorsunuz), bu durumda ERP’ye ihtiyaciniz olmayacaktir tabiiki.

Onemli olan ne kadar surecegi degildir, gercekci bir yaklasimla ERP donusum cabalari 1-3 yil gibi ortalama bir zaman alacaktir. Fakat ERP’ye neden ihtiyaciniz oldugundan cok, ERP ile islerinizi nasil gelistirebileceginizi hesap etmelisiniz.

Kaynak: erpdanismani.com
belgesi-1282

Belgeci , 2280 belge yazmış

Cevap Gönderin