Kurumsal ERP Basari ve Uygulamasi

 ERP cozumlerinin kurum icerisinde hayata gecirilmesi cogu zaman uzun, sikintili ve maliyetli bir surec olarak gorulur. ERP projelerinde ilgili kurumun yapisi, ihtiyaclari, gelecekle ilgili perspektifleri iyi analiz edilir ve planlanirsa, cozumun kurulum ve uygulanmasi daha makul bir zaman, maliyet sureci icerecek sekilde sonuclandirilir.

Ust yonetimin ERP projesinin planlama asamasindan, kurulum, ve uygulama sureclerine kadar tum surecler boyunca projeye olan inanc, kararlilik ve destekleri projenin basarisi icin son derece onemlidir.

ERP projesinin basarisinda diger onemli bir etken kurumsal ihtiyac ve beklentilerin dogru tespit edilmesi, ERP’yi sadece teknolojik bir uygulama olarak gormeyip kurumun bugun ve gelecekteki operasyonel faaliyetlerini yurutecek butunlesik bir sistem olarak ele degerlendirilmesi olacaktir.

ERP uygulamalarinin kurumsal yapiya entegrasyonu onemli bir surectir. ERP uygulamalarinin kurulum asamalarindan uygulama ve yenileme asamalarina kadar uzanacak bu uzun surecte uygun gorevlendirme, surec analiz ve raporlama sistemlerinin gelistirilmesi de planlanmalidir.

Ihtiyac ve beklentileri dogru tespit edilen isletmeye, pazardaki alternatif cozum saglayicilar icerisinden kuruma en uygun cozum saglayici ve ERP uygulamasi belirlenmelidir. Cozum saglayici firmanin destek ve hizmet kalitesi, surekliligi de ERP uygulamalarinin basarisi icin onemlidir.

ERP uyumalari hayata gecirildikten sonra ust yonetimin destek ve katilimiyla kurum icin gerekliligi, getirileri, ilgili araclarin kullanimi gibi konularda calisanlar duzenli ve surekli olarak bilgilendirilmeli ve gerektiginde egitim danismalik gibi destekler alinmalidir.

Entegre edilen cozumun gelistirilebilir ve yeni modullerin ilave edilmesine izin verecek bir esneklikte olmasi da onemli bir kriterdir.

Kaynak: erpdanismani.com
belgesi-1279

Belgeci , 2280 belge yazmış

Cevap Gönderin