MSN Messenger Baglanti Hatasi 80048820

Merhaba arkadaşlar bu belgeyi okuyorsanız eminimki başınız MSN’ininizn interneti alagılamasında büyük sorun var.
Bazen MSN’de bu 80048820 hatası idi sanırım tam olarak hatırlamıyorum bu hatayı aldıgınızda bi turlu msn de online olamıyorsunuz. Sorun firewall’unuzda olabilir. Eger windows’un standart firewallu haricinde bir firewall kullanıyorsanız birşekilde onun ayarlarına girip. Daha doğrusu program erişimleri ayarlarına girip MSN’e internete ulaşma izni vermelesiniz. Şayet extra bir firewall kullanmıyorsanız windowsun kendi firewall’undan bu izni verebilirsiniz. Başlat menüsünden çalıştır’ a gelip oraya “firewall.cpl” yazarak bu ayarların bulunduğu ekrana ulaşmanız mümkün.


Eğer sorun hala hallolmadı bütün yetkileri verdim yinede nete baglanmıyor diyorsanız. Geriye 2 çözüm daha kalıyor. Bunlar
1-)Bilgisayarım’ sa sağ tuşa tıklayıp Yönet diyoruz. Ordan Hizmetler Ve Serivisleri seviyoruz. Ve servisler listesine ulaşıyoruz. Burda “Messenger” servisinin aktif yani çalışır durumda olduğundan emin oluyoruz. Şayet kapalı ise , üzerine gelip mouse un sağ tuşu ile tıklayıp ; Başlat  dememiz yeterli.


2-) Bütün bunları yaptıktan sonra hala olmadı diyorsanız belli ki msn ile ilgili DLL’leriniz sisteme tam olarak kayıt edilememiş. Bu kayıt işlemini nasıl yapabilirim diyorsanız gerçekten çok kolay.
Aşağıdaki .bat uzantılı dosyayı download edeceksiniz. Ve çalıştıracaksınız 4-5 dakka işlem sürebilir. Bu işlemden sonra MSN’inizin çalışacagına garanti edebilirim..


BAT DOSYASINI YUKLEMEK IIN TIKLAYIN


 


NOT : Aynı sorunu şahsen ben yaşamıştım. Gerçekten düzeltene kadar akla karayı seçmiştim. EN son bahsettiğim o bat dosyasını çalıştırdıktan sonra hiç bir şikayetim kalmadı. Bilginize…


Kolay gelsin


belgesi-367

Belgeci , 2280 belge yazmış

Cevap Gönderin