ERP’nin ABC’si

 Bilgi caginin, kuresellesmenin yasandigi, insan, bilgi ve etkin yonetimin onem kazandigi, degisimin kacinilmaz oldugu ve hatta degisimi yonetmenin giderek zorlastigi rekabet ortaminda artik sadece uretmek yetmiyor. Hiz, kalite, azalan maliyetler ve verimlilik, kosulsuz musteri memnuniyeti gibi faktorlerin onemi artik daha onem arzediyor. Isletmenizin tum bolumlerinde surekli olusan ve dolasan, guvenilir veriye hizla ulasmaya, bu veriyi kurumsal bilgiye cevirerek, karar alma sureclerinizi hizlandirip, guclendirmeye cok daha fazla ihtiyaciniz var.

ERP’nin planlama ozelliginin yaninda artik isletmenin genelinde gerceklesen tum operasyonlarin tek bir uygulama sistem mimarisi altinda uyumlu entegrasyonu da son derece onemlidir. Bu sayede ERP kurumun butununde tum operasyonlarin takip ve analizini kolaylastirir.

Is akis surecleri ve cozumleri birbirlerinden farkli olan cok sayida bolumun tek bir platform ve veritabanini kullanarak butunlesik bir yapida entegrasyonu ile guvenilir, saglikli, hizli bilgi paylasimi kurum icindeki operasyonlarinizin basari ile sonuclanmasi acisindan son derece onemlidir. Bu sistem butunlugu kurumsal kaynak verimliginin saglanmasi, is performansinin artirilmasi, bolumler arasi saglikli veri alisverisi ile verilecek kararlarin hizli ve dogru alinmasina yardimci olarak hizmet ve urun kalitesini artiracaktir.

ERP uygulamalari kurum ici entegrasyonun yaninda, operasyonlarin kurum sinirlari disinda gecen kisimlarini da destekler. Butunluk ve devamlilik arzeden bu surecleri ERP cozumlerinin genel ozellikleri olarak ele alirsak:
ERP uygulamalari, kurumunda butununde ilgili departmanlarin is akisini duzenler.
ERP uygulamalari entegre yapilardan meydana gelir.
ERP uygulamalari birbiriyle uyumlu calisabilen departman ve operasyonlara gore gelistirilmis moduler yapilardan meydana gelir.
ERP uygulamalari sadece kurum ici cozumleri saglamakla kalmaz, kurumun sinirlarini asan, farkli lokasyonlardaki tesislerine, musterilerine, is ortaklarina ve tedarikcilerine kadar uzanir.
Malzeme, makine, isci gibi tum kaynaklarin en verimli sekilde kullanilmasinin saglanmasi ve buna bagli olarak maliyetlerde azalma hedeflenir.
Degisken uretim kosullarina hizli tepki verebilme, dolayisiyla rekabet gucunun arttirilmasi hedeflenir.
Kalitenin ve izlenebilirligin saglanmasi
Her asamada maliyetlendirmeye imkan tanimasi
Simulasyon ozelligi saglamasi.
Verilen musteri hizmetlerinin kalite ve memnuniyetini artirmasi.
Tum seviyelerde hiz ve disiplinin saglanmasi.
Kurum yonetimin karar verme sureclerini hizlandirarak, kurum icinde kontrol yeteneginin gelismesini saglamasi.

Belgeci , 2280 belge yazmış

Cevap Gönderin